Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare

de LauraO in Piine, 6 Feb 2011 | 5836 vizualizari

 

Reteta asta am facut-o intr-o seara cand aveam pofta de paine proaspat scoasa din cuptor, unsa cu unt.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte caldut, plus extra pentru framantat
  • 1 cub/plic drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 500 g faina, plus extra pt framantat
  • 1 lg-ta sare
  • 3 lg ulei masline sau orice vegetal
  • masline fara samburi (verzi sau negre dupa gust)
  • rosii uscate la soare
  • busuioc, oregano uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare:

In 100 ml lapte caldut am dizolvat un cub de drojdie, 1 lingura de zahar si faina, pana cand compozitia a ajuns la consistenta smantanii. Se lasa sa creasca intr-un loc cald 20 de minute.

Intr-un bol se pun 500g faina, 1 lg-ta de sare, amestecul de drojdie dospit, bucatele de masline si rosii uscate, 3 linguri ulei de masline si se framanta. Daca mai este nevoie de lichid se adauga lapte caldut. Se lasa aluatul la dospit intre 40 de minute si o ora.

Dupa ce s-a dospit, eu am impletit aluatul si l-am pus intr-o forma rotunda, unsa cu ulei. Se mai lasa la dospit in forma inca 20 de minute, dupa care se unge deasupra cu ulei de masline si se presara cu sare grunjoasa, oregano si busuioc uscat. Se da la cuptorul incins timp de 40 de min, la foc mediu.

TIPS-URI

1

puteti inlocui rosiile si maslinele cu verdeturi tocate, ardei capia tocat marunt, ceapa verde...dupa gust si imaginatie

2

de asemenea putei inlocui laptele cu apa, dar nu va iesi la fel de pufoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu masline si rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:58

elena1988 1

11.02.2011, 16:09

retetepersane 1

11.02.2011, 16:22

Rosiile tale sunt in ulei sau asa simple? Ca eu am fara ulei si nu stiu ce sa fac cu ele. Oare merg pentru reteta asta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta